CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 13.5.2016

PRAHA ŽIJE HUDBOU afterparty

Datum akce:
13.5.2016

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Sunflower Caravan (power pop)
 
The Chapels (alternative rock)
 
Floex DJ set (electro acoustic)

Fb událost: www.facebook.com/events/1003807176364042/


Line up:

21:00 - The Chapels
22:15 - Sunflower Caravan
00:00 - DJ Floex

INTERPRETI

Sunflower Caravan

Styly: power pop

Napsali o nich (Filter, leden 2007)
 

Sunflower Caravan 

Mluví se o nich jako o jednom z největších domácích objevů tuzemské scény. Sunflower Caravan smetli sedmdesátkový prach a dokazují, že hammondky nerovná se zašlé retro. (text: Veronika Koloušková)  

   Sunflower Caravan, to jsou tři kluci, kteří dokáží s minimem prostředků předvést show jako málokdo.  Jejich písničky hrané na piano, hammondky, basu a bicí (ano, žádný zpěv!) jsou nepopsatelný úlet - barevné, hravé, strhující. Zatímco pět let pilovali svůj osobitý styl, který se od zběsilých psychedelických improvizací posunul k retrem navoněnému popu, doba jim hrála do noty a lidem pro jejich zvuk narostly uši. Zrání kapely navíc výrazně urychlila tři švédská turné se skandinávskými hvězdami The Ark. Dnes jsou jejich koncerty neskutečně in. Namísto zastydlých mániček na ně chodí „normální“ omladina, která sedmdesátá léta - nálepku, kterou Sunflower Caravan ne a ne sloupnout - nepamatuje a žádné příměry nehledá. 'To, že máme hamondy, neznamená, že jsme The Doors', čílí se bubeník drVit.  Trio si pěstuje vymydlenou image, a tak není divu, že se na jeho internetovém fóru tu a tam objeví opruzená hláška o „továrně na teplo“. „V Česku to sice není in, ale my koncert bereme jako svátek a dárek pro lidi, který si za svý peníze zasloužej víc, než vytahaný trika. Chceme je naučit chtít po kapele maximum a zároveň jí tu energii vracet, přestat bejt houbama, který si to do sebe tiše na-sajou a odnesou domů,“ apeluje na chladné posluchače klávesák Andy. Při každém koncertu dostanou fanoušci dvě nové skladby. Proč při této nadprodukci ještě nevznikla deska? „Chceme natočit dokonalý Dílo, který lidi dostane. Tlačí to na nás ze všech stran, a jestli nahrávka nebude do léta, jsme nahraný,“ říká baskytarista Michell. „Právě že nejsme,“ směje se Andy.  
Kdo: Dva bratři a jeden „skorobratr“, kteří z varhan Hammond vytáhli power pop.
Co: Jejich čím dál lepší koncerty a chystaná deska.
Proč: Protože nic podobného u nás ani ve světě neuslyšíte.


www.facebook.com/sunflowercaravan/

sunflowercaravan.com/

The Chapels

Styly: alternative rock

bandzone.cz/thechapels

Floex DJ set

Styly: electro acoustic

Tomáš Dvořák (*1978) aka Floex je skladatel, klarinetista, multimediální umělec a producent žijící v Praze. Ve své tvorbě propojuje elektronickou a akustickou hudbu do svébytné atmosférické podoby. Monofonní povaha klarinetu, na který se učí od 6. let, ho ovlivnil nejen instrumentačně ale i ve způsobu hudebního uvažování.

Do povědomí se jeho hudba dostala především díky debutové desce Pocustone (2001), na kterou, po delší umělecké odmlce v průběhu níž se věnoval spíše novým médiím, navázal deskou Zorya (2011) a EP Gone (2013). Tomáš je také znám svou spoluprací s nezávislým herním studiem Amanita Design. Vytvořil soundtracky ke hrám Samorost (2006) a Machinarium (2009), v současnosti dokončuje zatím největší projekt - soundtrack pro “Samorost 3”.

Dvořák je také autorem několika unikátních hudebních interaktivních instalací a performancí (RGB, Křižovatka, Živá Partitura), v nich Tomáš zkoumá nové možností vytváření hudby zejména v propojení se současnými interaktivními technologiemi. Jeho poslední práce Archifon I. (www.archifon.org), vyvinutá ve spolupráce s Danem Gregorem, sklidila ohlas v řadě médií v BBC, Wired, Forbes, atd. Archifon II byl ve stejném roce prezentován na bruselském festivalu Nuit Blanche , Archifon III dokonce na festivalu Ars Electronica 2014!

Za svou hudbu získa řadu ocenění (3 x Andělé, nominace na Vinyla a Apollo ceny, ocenění Qwartz Awards, Machinarium, jako nejlepší soundtrack ve světově nejčtenějším časopisu o hrách PC Gamer), ale za největší “vnější pochvalu” sám považuje to, že jeho tvorbu sami objevili a ocenili jeho známější kolegové jako je Jon Hopkins, Paul Hartnol z Orbital, Joe Acheson z Hidden Orchstra, God Speed You Emperor nebo i Deadmaus.

zdroj: www.floex.cz/

www.facebook.com/pages/Floex/345012736566



Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO