CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 17.4.2014

Live Concert

Datum akce:
17.4.2014

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Embassy of Silence (fin) (Progressive influenced rock)
 
Dying Passion (rock/progressive)
 
MadGod (metalcore)
 
Herfst (b) (necromantic metal)

Dying Passion se chystají na turné

Rock-crossoverová stálice Dying Passion připravuje mezinárodní turné s finskou formací Embassy of Silence; českou část turné doprovodí belgická kapela Herfst a domácími hosty této koncertní série budou šumperští MadGod.

Fb událost: www.facebook.com/events/511725728938382/

INTERPRETI

Embassy of Silence (fin)

Styly: Progressive influenced rock

Embassy of Silence je finská skupina kombinující progresivní složky s rockem a metalem, a to s notnou dávkou hravosti. Zajímavostí je, že složili a nahráli hymnu pro letní Mistrovství světa v americkém fotbale žen 2013. V současnosti dokončují nové album. Třetí počin má zatím pracovní název "Verisimilitude". Nahrávání by mělo být dokončeno v průběhu jara 2014. Deska samotná se dle plánů objeví v létě téhož roku.


embassyofsilence.net/


www.facebook.com/embassyofsilence

Dying Passion

Styly: rock/progressive

Dying Passion jsou mistry svébytného a temně emotivního rocku, jehož atmosféru umocňuje výrazný alt zpěvačky Zuzany Jelínkové. Album „Absorb“ (2009) získalo ocenění Album roku v anketě Břitva a zároveň ve stejné anketě nominaci na Album desetiletí. Bylo oceněno také druhým místem v tvrdě-rockové kategorii hudebních cen Anděl. Skupina disponuje melancholickými, rozmáchlými melodiemi a z původního gothic/doom metalového základu expanduje do mnoha směrů, barev i výrazů, aniž by utrpěla její rozpoznatelnost. Postupem času kapela získala civilnější a rockovější projev a přitom neztratila nic ze svého charismatu a atmosféry. Vytvořila si vlastní styl, který už nemá smysl vytyčovat žánrovými škatulkami.
V listopadu 2013 vydávají Dying Passion svou novou desku „Transient“. Již sedmé řadové album kapely bylo tentokrát pojato koncepčně. „Transient“ vypráví příběh o chtíči provázeném špatnými rozhodnutími, které vedou k bolesti a zatracení, příběh o zahozených šancích a dočasném uspokojení. Některé cesty už nevedou zpět a toto album je o tom, jaké to je vybrat si tu špatnou. Skupina v únoru 2014  zveřejnila nový videoklip ke skladbě „Vertical Edge“, která pochází právě z posledního alba „Transient“. Animovaný klip vznikl v produkci Dušana Mikulce a Pepy Prokopa (Cindy films).


www.dyingpassion.com/


www.facebook.com/dyingpassion

MadGod

Styly: metalcore

Šumperskou metalovou formaci MadGod lze jen těžko zaškatulkovat do jednoho podžánru. Za dobu své šestileté existence prošli řadou změn a postupným vývojem nehledíc na hranice, tendence a metalcore trendy. Nynější tvorbu charakterizují hrubé vokály, které jsou ve stěžejních pasážích podpořené zpěvem a hutné riffy mísící se s rychlými sóly za doprovodu dunivé basy a pekelně rychlých bicích. Jejich debutové album vyjde na jaře 2014 ve vlastním nákladu.

bandzone.cz/madgod

www.facebook.com/pages/Mad-God/90622597331

Herfst (b)

Styly: necromantic metal

Belgičtí Herfst se pohybují ve vodách melodického death/black metalu. Nekompromisní brutalita deathu se mísí s temnými a melancholicky laděnými linkami blacku s náznakem doomu. Svůj osobitý styl pojmenovali trefně "necromantic metal". Za svou nedlouhou kariéru vystoupili po boku tak zvučných jmen jako Dark Funeral, Belphegor, God Dethroned, Vital Remains, Graveworm a dalších.

www.facebook.com/Herfstofficial

www.herfst.org

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO