CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 13.4.2014

Live Concert

Datum akce:
13.4.2014

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
The Body (us)
 
Lovci lebek
 
nic (black metal)

INTERPRETI

The Body (us)

Vousatí divousové své debutové album vydali dekádu zpátky a od té doby mají na kontě množství EP, alb a splitů, z nichž ty poslední evidentně oslovily i významné nadžánrové labely jako Thrill Jockey nebo Rvng Intl., kde jejich nahrávky najdete.

Už na deskách jako All The Waters Of The Earth Turn To Blood (2010) nebo Christs, Redeemers (2013) do své sludgové špíny zamíchali sice i poměrně tradiční prvky jako syntezátory, housle nebo ženský vokál, ovšem v jejich podání je ten kontrast zničující. Místo aby tyto elementy hudbu odlehčily nebo jí snad dodaly romantický háv, jen víc zdůrazňují všudypřítomný rozklad a zmar, který Lee s Chipem rozsévají plnými hrstmi. Je příznačné, že The Body původně pocházejí z Providence, jež je spjatá se jmény jako E. A. Poe nebo H. P. Lovecraft.

Kapela spolupracovala na kolaboracích se jmény jako Braveyoung, Thou a na jejich letošním aktuálním albu I Shall Die Here odplouvají do dosud neprobádaných zkalených vod, kde prosvítá šlem power noisu a agresivně podaného dark ambientu, jak ho známe od mága The Haxan Cloak. Ten se na desce výrazně podílel a spojení je to doslova smrtící, především však dokonale symbiotické (i když v tomto případě možná spíš parazitické).

myspace.com/thevisionshallcometopass

Co od The Body čekat naživo? Především bordel, hluk, rachot, odporný chaos, směs vybuzených riffů, vazeb a nevěrohodně znějících bicí s občasným doprovodem nepříjemného jekotu, po jejímž poslechu se budete cítit, jako po čerstvě prodělané lobotomii.

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO