CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 27.10.2014

95. narozeniny Chapeau rouge

Datum akce:
27.10.2014

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Xavier Baumaxa Jazz Sextet
 
KAY & TVZEX (EDM (trash electro, drumstep, ghetto bass, grind house, etc.))
 
Bass Drop DJs
 
ABAB (techno/house)
 
Them Darned Teenagers (this will hurt)
 
DJ Jakobeen (alternative dance music)

SLAVÍME 95. NAROZENINY!


Jak už se stalo zvykem, i letošní oslava bude opět ve velkém stylu. Jako tradičně se do žádného patra klubu nevybírá vstupné a kromě výborné hudební produkce se počítá se speciálními živými performancemi, dekoracemi a narozeninovými překvápky.

Xavier Baumaxa s kapelou Jazz Sextet se postará o zábavu jako headliner undergroundového patra. Tento vystudovaný učitel češtiny a angličtiny se hudbě věnuje už dvacet sedm let a vydobyl si své pevné místo na české hudební scéně. Jeho unikátní projev, pro jeho koncerty typický, se díky živé kapele ještě násobí. Baumaxa je známý především díky svým promyšleným textům plným slovních hříček a brilantní hře na kytaru, kterou často paroduje jiné hudební styly.

Z djs navštíví Chapeau Rouge mimo jiné Thomas Tesla nebo Colin Dale. Tento světoznámý londýnský dj se ve své tvorbě neomezuje pouze na elektroniku, ovlivněn byl rozmanitými žánry, jako je soul, reggae, jazz nebo funk. Za svoji více než dvacetiletou kariéru se stal jedním z nejznámějších londýnských djs současnosti.

Dále hrají: Kay & Tvzex (Sunshine) dj set, Them Darned Teenagers, ABAB, Bass Drop djs, Jakobeen, Circus Problem, Zagashi, Subgate a Dan Cooley.

Největší mejdan se koná už v pondělí 27. 10. 2014 v srdci Prahy a ty na něm nesmíš chybět!

Událost na FB:
https://www.facebook.com/events/288171898054557/

Datum: 27. října 2014;
Klub: Chapeau Rouge, Jakubská 2, Praha 1;
Vstupné: ZDARMA;
Start: 20:00.


Další informace naleznete na:
https://www.facebook.com/chapeaucz

INTERPRETI

KAY & TVZEX

Styly: EDM (trash electro, drumstep, ghetto bass, grind house, etc.)

Bounce! Bounce! je riot, vzdor, chaos, noise, pot, krev i sliny. Bounce! Bounce! je lifestyle, škleb, výsměch, několik hodin v kryptě, ve který se na jednu noc v měsíci zastavil čas. Bounce! Bounce! je alternativa spořadnanýho nudnýho života tam venku, co jede nechutně twenty-four-seven. Bounce! Bounce! je anarchie i sakrasmus. Bounce! Bounce! je Kay a Tuzex z kapely Sunshine jako dva našeptávači, co se vás snaží přesvědčit, že zlobit se má. Bounce! Bounce! je trademark a synonym pro EVIL. Bounce! Bounce! je electro, dubstep, drumstep, moombathon, metal, punk, hardcore, prostě radikální pelmel bez hranic a mantinelů. Bounce! Bounce! je Madhouse!

Bounce! Bounce! noci v pražském domovském klubu Chapeau Rouge vstupujou v roce 2012 do svojí třetí sezóny. Za tři roky se z nula-nula-nic povedlo vyrendrovat jednu z nejrozjetějších parties ve městě, o čemž svědčí nejenom fotky a videa plnýho klubu, ale i reference lidí i čisla navštěvností.

Novinkou roku 2012 je to, že v naší režii bude program všech tří pater Chapeau Rouge a budeme si vybírat i živý kapely, který nás bavěj, stejně jako Djs. Na žánry kašleme, stejně jako na uniformitu podobně laděnejch akcí. Takže už teď máme v hledáčku pár screamo, hardcore i metalovejch kapel, hlavně, když bude pořádná jízda. O to taky jde, ne? Electro a drumstep mayhem uprostřed jak jste zvyklý a dole neokoukaný kapely plus na baru místo najazzlýho uspávače hadů někdo, kdo vás nakopne. Koncept je to bezesporu skvělej, ale je taky hlavně o vás, o tom není pochyb. Navíc je tohle i výzva - kapely i DJs můžou psát o nominaci na některej z dalších B!B! mejdanů na e-mail: velvetsuicide@hotmail.com

Bounce! Bounce! booking: velvetsuicide@hotmail.com, tel: +420774824968
Merchandise: velvetsuicide@hotmail.com

+ pro skalní fanoušky: Bounce!Bounce! trička (viz foto) si můžete koupit přímo v Chapeau...


ABAB

Styly: techno/house

Duo pod názvem ABAB se již pět let objevuje na pražské elektronické scéně. Začali soundem, který jim byl v počátku nejbližší a posloužil jako inspirace, kterou přetvořili ve vlastní nenahraditelný a rozpoznatelný zvuk. Jako rezidenti pražského klubu Chapeau Rouge zprodukovali pravidelnou party “Revolution 909”, která se nikdy nesnažila o to, aby byla pouze “další techno akcí”. Co jí odlišuje od ostatních, je primárně snaha, aby se návštěvníci dostavili za hudbou a nikoliv se pouze ukázat. To potvrzují například pouštěním 11ti minutového tracku v jeho celé délce a i kvůli jednomu člověku, jenž ho poznal; výměnou CD půl minuty před koncem předchozího tracku kvůli předpokládané reakci lidí na danceflooru; opožděným začátkem noci kvůli jednomu tracku, který se nebojí zahrát víckrát za večer a nebo naopak nezahrát to, co každý moc dobře zná. Stručně a jasně – odmítají pouštět pouze to, co lidé chtějí slyšet. Prostě si hraním stojí za svým a taktéž vlastním vztahem k hudbě. 

Jejich debutové album Sleepeless Nights je výsledkem výše zmíněného činění. Přinášením aktuálních hudebních počinů a nepřetržitou selekcí dospěli k vytvoření vlastních tracků, které se snaží vyplnit mezery v hudebním spektru. Inspiraci čerpali z reakcí na jejich hudební činnost, ať už přímo z energie danceflooru v ranních hodinách či z nočních hudebně-produkčních chvil, během kterých album vznikalo. 74 minut hudby jsou produktem snahy přispět hudební scéně, které jsou součástí, a to se stejným přístupem jako s hraním.



Více na http://www.facebook.com/weareABAB nebo http://www.soundcloud.com/weareabab.

Další info:

www.weareabab.bandcamp.com/releases

www.youtube.com/user/weareABAB

www.twitter.com/weareABAB





Them Darned Teenagers

Styly: this will hurt

Dvojice Djs a producentů tvořená Ianem a Katy se na scéně pohybuje od roku 2012. Ve své tvorbě se inspirují napříč hudebními žánry a jejich tracky vyšly na amerických vydavatelstvích jako je Sex Cult Records nebo Calamity of Noise Records.

Mají za sebou tour po Spojených státech s Designer Drugs (Porn and Chicken, Evil Olive, Chicago; Electric Circus, Tulsa; Riot Room, Kansas City; The Other Side, Wilkes Barre), hráli také v Holandsku (Beats n Bass, Eindhoven), Německu (Kiddo, Mnichov & Normal, Berlin) a ve Slovensku (Bass Down Low, New Spirit & Subclub).

Pravidelně vystupují v Praze jako rezidenti pražského klubu Chapeau Rouge.

Jejich nejnovější mixtape si můžete přehrát tady: www.youtube.com/watch

____________________________________________________________________

Djs and producers Them Darned Teenagers were firstly introduced to Prague club scene in 2011.

The motivation to mix everything that electronic music can offer gained them strong audience and added a special touch to their sets, that gradually shaped a solid sound on which is their current own produced music based.

For 4 years Them Darned Teenagers are holding their own residential dance party in Chapeau Rouge club in the centre of Prague with stable attendance between 200 to 350 people. They are also being sponsored by Plenty Cash clothing and Kytary.cz & Novation.

After performing in clubs in central Europe and Germany they were touring USA in spring 2016 spinning decks in clubs in Illinois, Pennsylvania, Missouri, Maryland and Oklahoma. In May they released single on Sex Cult Records and plan on releasing more singles soon.

www.facebook.com/themdarnedteenagers

www.themdarnedteenagers.net/

soundcloud.com/them-darned-teenagers/inbasswetrust



DJ Jakobeen

Styly: alternative dance music

www.facebook.com/jakub.jakobeen

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO