CHAPEAU ROUGE

MENU

ZRUŠENO! 1.11.2021 David Keenan (uk) v Chapeau Rouge

 

Je nám líto, ale na irského, v Paříži usazeného muzikanta Davida Keenana budeme muset počkat do dalšího turné. To aktuální se totiž s ohledem na prodlužující se situaci s covidem-19 rozhodl zrušit. Vstupné bude všem vráceno v plné výši, pokud jste si koupili lístek v kamenné prodejně, obraťte se na ni. 

(en)

We are sorry to inform you that David Keenan has cancelled his European tour, including the Prague show (scheduled for Chapeau Rouge, 1st Nov 2021). All ticket holders will be automatically refunded, in case of any doubt, please contact your ticket provider.




1.11. Uchvátil Passengera i Glena Hansarda. Irský písničkář David Keenan v Praze (snad už konečně) představí svůj debut






 K popularitě písničkáře Davida Keenana pomohl náhodný taxikář, který mladíka s kytarou před pěti lety požádal, aby mu po cestě něco zahrál. Celé setkání s mladým hudebníkem pak nahrál na sociální sítě a skladbě El Paso zajistil vstupenku do irských rádií. Od té doby se David Keenan zařadil mezi nejvýraznější hlasy na tamní písničkářské scéně. Na své koncerty si hudebníka a básníka přizvali Passenger, Glen Hansard i Hozier, který prozradil, že ho Keenanův hlas okouzlil hned na první poslech. Spolu v minulosti vystoupili i ve vyprodaném Foru Karlín. 

 

Keenan se chystal do Prahy již minulý rok v rámci turné ke své nadšeně přijaté debutové desce A Beginner's Guide to Bravery. Kvůli pandemii byl původní termín zrušen, v Paříži usazený umělec ale nezahálel a vedle nové sbírky básni přichystal i druhou desku What Then?. Oproti předešlým písním se na ní Keenan zaměřuje více na sebe: „Když jsem vydával první album, tak jsem si žil svůj sen, přestěhoval se do Paříže, pil jsem neustále po kavárnách levná vína a přede mnou bylo první vlastní evropské turnér... Najednou se ale vše změnilo, zůstal jsem ve Francii sám a přidal si jako vlastní karikatura. Svou existenciální krizi jsme se snažil zachytit v nových písních."

Fb event: www.facebook.com/events/190778022737924/ 

Vstupenky: fource.cz/cs/events/david-keenan-21/

 

(en)

The young Irishman David Keenan counts Passenger, Glen Hansard or Hozier among his growing legion of followers. "His voice stopped me dead in my tracks," said Hozier who took David on his tour. In early 2015, the singer-songwriter from Dundalk went viral after a video of him singing was published by a local taxi driver.

 David Keenan was scheduled to play his first Prague headline show last year, he was supposed to hit the road promoting his widely acclaimed debut album A Beginner's Guide to Bravery. He quarantined in Paris instead, and in the meantime he finished his book of poetry and started working on his upcoming album What Then?. It's an album that turns the poet's eye that he'd previously focused on the characters and stories around him in on himself. "Am I just a caricature of myself? I was disillusioned with everything, really. And the first port of call for me is to write about it. Write about myself to try to process it."

 

 

 

 

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO