CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

The Prostitutes


Kategorie: Bands
Styly: , indie

2004
The Prostitutes byli založeni na podzim roku 2004.

2005 
V dubnu 2005 nahrála skupina první EP se 4 skladbami: Look Into My Eyes, She's A Monster, She's A Prostitute and Sunshine. Je výhradně k dostnání zdarma ve formátu mp3 na internetové stránce www.theprostitutes.org Ocenění za rok 2005: 2. místo ve čtenářské anketě NMM (před Bloc Party, Editors a Hard-Fi) - Objev roku 4. místo v redaktorské části NMM (před Bloc Party) - Objev roku 3. místo v čtenářské anketě časopisu Filter - Objev roku 3. místo v Hudebních cenách Televize Óčko - Objev roku 4. místo v kategorii Live Performance na tucznak.blogspot.cz nominace na Objev roku v časopise Filter nominace Sunshine na Skladbu roku v Hudebních cenách českého internetu V červenci se skupina objevila v pořadu Star Guitar na stanici Óčko a od té doby stejná stanice vysílá klipy k písním Look Into My Eyes a She's A Monster. Ten samý měsíc byla skladba She's A Monster uvedena v pořadu Alternativa na stanici Radiožurnál. NMM označili The Prostitutes za nejlepší novou časkou kapelu. Radio1 zařadilo skladbu Sunshine do vysílání. 5.9. se The Prostitutes opět objevili na Radiožurnálu v pořadu Alternativa s obsáhlým rozhovorem.Ve stejném týdnu vyšel článek o The Prostitutes v časopise Filter. Na iDnes byla skladba She's A Monster zařazena na 10. místo v žebříčku "20 nejdůležitějších skladeb pro září 2005". Časopis Filter označil koncert v Akropoli za zážitek s oceněním 8 z 10. A televize Óčko se skupinou odvysílala v říjnu hodinový pořad Inbox. The Prostitutes můžete slyšet v rotaci rádia Wave. Skupina dokončuje desku, obsahující kromě již známých skladeb z prvního EP také skladby zatím slyšené jen živě: Blue Friday, Absolutely Nothing, nebo třeba koncertní hit She's Dead. Píseň She's A Monster má animovaný klip od designéra a režiséra Embrya, který vznikl v produkci Creative Gate agentury Kaspen. V říjnu vznikl v režii skupiny M.O.D.S. a v produkci společnosti Bistro Films klip k písni Sunshine.

2006 
Na začátku roku čeká TP několik nominací na prestižní ceny (Filter, Óčko). V průběhu pak skupina pilně koncertuje a účastní se řady významných festivalů (United Islands of Prague, Trutnov, Sázavafest, ...). V září skupina vydává u nakladatelství Championship Records svou prvotinu Get Me Out Of Here, která je pozitivně přijata odbornou veřejností i posluchači. V listopadu vyrážejí TP do Španělska na miniturné se skupinou CatPeople. V prosinci je skupina nominována televizí Óčko ve třech kategoriích (objev roku, rocková kapela roku, klip roku) a časopisem Filter na kapelu roku. V samém závěru roku dochází k personální změně, kdy na místo basáka přichází Šmity (Roe-Deer).

2007
The Prostitutes získávají cenu časopisu Filter pro kapelu roku a cenu televize Óčko za nejlepší videoklip roku 2006. Dále jsou nominováni na cenu Anděl v kategorii objev roku. V únoru přijíždí na pozvání TP do Brna a Prahy španělská skupina CatPeople, jejíž vystoupení jsou obecenstvem přijata velmi kladně.

bandzone.cz/theprostitutes





Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO