CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

MARCIN CZUBALA (pl)


Kategorie: Djs
Styly: , techno

Marcin Czubala není typickým techno producentem. Jako jeden z členů Mobilee Records rodiny se vyznačuje zvukem, který má základy v klasické orchestrální hudbě s citem pro složité melodické kompozice.

Marcinova práce vychází z širokého spektra vlivů, ale stále nese jeho nezaměnitelný podpis. Od klikavého minimalu z debutového alba „Chronicles of Never“, které vyšlo na Mobilee Records, přes experimentování s discem a elektronickým popem až po deep house, je Marcinova práce vždy plná nepředvídatelných a nevysvětlitelných zvratů, které rafinovaně udržují posluchače v napětí, co přijde pak.

Marcin pochází z Polska z mesta Poznaň, kde vystudoval hudební školu. Studoval především klasickou hudební teorii a kompozici. Mezi roky 1991 a 1994 vystoupil na více než 300 koncertech, včetně takových jako jsou „Nantes Festival“ a „Warsaw Autumn“, kde měl možnost vystupovat s výkvětem experimentální hudby Krzysztofem Pendereckim. Poté co Marcin dostudoval, pustil se do produkce elektronické hudby a do djingu. Jeho hudební produkce byla ovlivněná jak jeho hudební minulostí, tak brigtonským technem a experimentální elektronikou. Zanedlouho poté co se v roce 2007 připojil ke členům Mobilee Records a začal zde vydávat svojí tvorbu, přišli nabídky i od dalších vydavatelství jako jsou Neue Heimat či Morris Audio.

Marcin se na Mobilee uvedl hned dvěma singly v pouhých 6 měsících následované jeho debutovým albem „Chronicles on Never“, které sklízelo pozitivní kritiky za širokou paletu rozmanitých zvuků. Z dynamických zvuků jeho debutového alba se Marcin posunul více do housových vod. Dnes se vrací více do instrumentálních poloh doplněné vokály a organickými zvuky.

Rozdíl mezi singly pro Mobilee a albem plným nového materiálu popsal sám Marcin nejlépe: „CD1 je výběr mých nejlepších tracků pro Mobilee, je to moje prezentace vize a hudební rozmanitosti Mobilee Records. CD2 je bezpochyb albumové CD. Hlavní ideou bylo udělat tento projekt velmi organický, plný živých nástrojů a vocálů. Jde zde o přímou komunikaci mezi žánry. Je to někde nad klasickou kompozicí skladeb.“ Od dancefloorových pecek přes klasické popové aránže až po ambientní klidné pasáže je v novém albu Back to Back cítit Marcinův smysl pro neodolatelné rytmy a melodie.

Marcin pokračuje v expanzi jeho zvuku s každým releasem na Mobilee. Inspirován minimal-technem a housem, avšak ničím svazován, pokračuje ve vytváření vlastního zvuku plného vizí, vášní a lásky k hudbě samotné. Společně s týmem z Mobilee Records se snaží věci dělat co nejlépe, jít tzv. štěstíčku naproti a všechno přijde.

www.topdj.pl/index.php

soundcloud.com/jackmode/marcin-czubala-jackmode






Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO