CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

DJ M4Y4


Kategorie: Djs
Styly: , drum´n´bass

DJ M4Y4 (čteno Maya) přichl k drumandbassu již v polovině 90. let, kdy ho naprosto uchvátilo kouzlo zlomeného beatu a hutně budované atmosféry Goldieho alba Timeless. Nově objevený hudební směr vedl k dalšímu vyhledávání informací a zejména producentů, kteří měli později sehrát klíčovou roli v jeho hudebním vývoji. Zásadním mezníkem se stala Grooveriderova kompilace Prototype Years, která prakticky určila cestu, kterou se bude jeho DJský záběr za čas ubírat. Na přelomu tohoto milénia je nejvíce ovlivněn neurofunkem a techstepem, které dodnes patří mezi základní pilíře jeho setů. V roce 2006 si konečně pořizuje potřebné vybavení a začíná se naplno věnovat analogovému DJingu.

V jeho setech se proto snoubí hudební odkazy z let minulých, spolu s moderním zvukem horkých novinek. Dominantí část tvoří temné plochy, silná bassová linka, většinou spojená s metalickým a energicky pumpujícím beatem. Rozhodně však nečekejte "žabí symfonii" nebo čistě hitovkovou selekci, která je u většiny dnb posluchačů dnes tak populární.

Kromě psaní a focení pro Shadowbox se také věnuje, s parťáky Rudeboyem a ahZ, pořádání unikátní akce DrumiX. Ta funguje na pražské drumandbassové scéně od roku 2008 a za dobu své krátké existence si vydobila solidní renomé za originální koncept.

V neposlední řadě tvoří DJský b2b tandem s Rudeboyem, který trefně nazvali Duo Blondynos. Ten se vyznačuje především originálním přístupem ke zvuku, kdy oba DJs kombinují naprosto odlišné subžánry drumandbassu a tím vytváří zajímavou směs bořící nejeden taneční parket.
(zdroj: idj.cz)

www.myspace.com/dbm4y4



Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO