CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

Floex DJ set


Kategorie: Djs
Styly: , electro acoustic

Tomáš Dvořák (*1978) aka Floex je skladatel, klarinetista, multimediální umělec a producent žijící v Praze. Ve své tvorbě propojuje elektronickou a akustickou hudbu do svébytné atmosférické podoby. Monofonní povaha klarinetu, na který se učí od 6. let, ho ovlivnil nejen instrumentačně ale i ve způsobu hudebního uvažování.

Do povědomí se jeho hudba dostala především díky debutové desce Pocustone (2001), na kterou, po delší umělecké odmlce v průběhu níž se věnoval spíše novým médiím, navázal deskou Zorya (2011) a EP Gone (2013). Tomáš je také znám svou spoluprací s nezávislým herním studiem Amanita Design. Vytvořil soundtracky ke hrám Samorost (2006) a Machinarium (2009), v současnosti dokončuje zatím největší projekt - soundtrack pro “Samorost 3”.

Dvořák je také autorem několika unikátních hudebních interaktivních instalací a performancí (RGB, Křižovatka, Živá Partitura), v nich Tomáš zkoumá nové možností vytváření hudby zejména v propojení se současnými interaktivními technologiemi. Jeho poslední práce Archifon I. (www.archifon.org), vyvinutá ve spolupráce s Danem Gregorem, sklidila ohlas v řadě médií v BBC, Wired, Forbes, atd. Archifon II byl ve stejném roce prezentován na bruselském festivalu Nuit Blanche , Archifon III dokonce na festivalu Ars Electronica 2014!

Za svou hudbu získa řadu ocenění (3 x Andělé, nominace na Vinyla a Apollo ceny, ocenění Qwartz Awards, Machinarium, jako nejlepší soundtrack ve světově nejčtenějším časopisu o hrách PC Gamer), ale za největší “vnější pochvalu” sám považuje to, že jeho tvorbu sami objevili a ocenili jeho známější kolegové jako je Jon Hopkins, Paul Hartnol z Orbital, Joe Acheson z Hidden Orchstra, God Speed You Emperor nebo i Deadmaus.

zdroj: www.floex.cz/

www.facebook.com/pages/Floex/345012736566






Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO