CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

MC Vaant


Kategorie: Ostatni
Styly:

Člen break-jazz-drumandbass-punkové kapely Alef Zero a breakové sekce U Merkura Sound Systemu, letitý vege-punk, anarcho-hipík, antifašista, nekritický fanoušek The Beatles. Po pádu bolševika se podílí na alternative/punkovém kvasu v Rožnově pod Radhoštěm coby bubeník několika formací, později s přáteli zakládá punkovou kapelu Kultra! (ovlivněnou texty a hudbou kapel jako Crass, Scum of Toytown, Chumbawamba, Citizen Fish, Radical Dance Faction, Nomeansno, Levellers, Sonic Youth, Pixies), která za 7 let své existence odehraje desítky koncertů v tehdejším Československu, jejich písně se objevují i na punkových vinyl-kompilacích poloviny 90. let.

S rozvojem elektronické muziky počátku 90. let objevuje nové možnosti sebevyjádření a po rozpadu Kultra v roce 1999 se na několik dalších let noří coby DJ a MC do vln junglu, dubu, breakbeatu a jiných vylomenin. Jako MC doplnil Vaant svým mikrofonem sety převážně junglových DJs, z domácích kromě U Merkura Djs např. Philipa TBC, IM Cyber, Babe LN, Koogiho, Blulajty, X-morpha, Sayka, Raddema, Vaczecha, ze zahraničních např. holandského Falcona, nestora britského dnb Ed Rushe, finského Mufflera, Calyxe z UK, BanBana z Brazílie, Larryho aka L Plus ze Slovenska, aj.

Spolupracoval také s kapelou Blow na jejich albu Catch The Light z roku 2001 či s Patrickem Bergmanem, jejichž spolupráce dala mimo jiné vzniknout úvodnímu tracku Free Trade of Our Souls na kompilaci Planet Dance (X-Records) z roku 2003 na podporu ekologického hnutí Greenpeace, kde se objevila vedle písní EOST, Nana Zorin, Hypnotix, aj. Jejich další písně jako Walls and Barricades, A Day in the Life lze zaslechnout na vlnách Radia 1. Verš songu Make the Feathers Fly, dítko spolupráce s producentem Deniusem, dal název kompilaci Back in My Mind z roku 2005 od drumandbass.cz, kde se jejich píseň objevila vedle dalších počinů českých dnb producentů. V roce 2011 vyšla na kompilaci Aroma Terapie píseň Slova (I Look Around), kterou napsal společně s Adinem z Alef Zero. Několik písní vzešlo také ze spolupráce s pražsko-hradeckou formací Uncless, světlo světa spatřily také tracky s Philipem TBC a minimal-techno DJ-kou a producentkou Clarou Bailar. Čas od času se objevuje na pódiu s Patrickem Bergmanem & The Starfleet a s příležitostním uskupením Nasty No Stars, kde se sešli ještě DJ’s Babe LN a Ghonzales, na bicí BJ Tzarr (Nana Zorin) v alternaci s Drama Jacqua a MC C-Lara (Klára Nemravová). V roce 2011 se podílí na koncertní podobě projektu Real Transported Man producenta Richarda Tauchmana, kterého dále na pódiu podporují dubstepový kouzelník Jaromír Bednář (Jock The Lock, Atomise, Labua X), bubeník Thom Herian (N.O.H.A., Sato San To, Drama Jacqua), flétnista Radimo, vokalistky Lenka Dusilová, Lindee a Sára Vondrášková.

V letech 1998-2011 pořádal pravidelně každou (druhou) středu antifa-breakotéku LAMINATE v pardubickém klubu Žlutý pes, prvních pět let s Doc.Torrem, posledních sedm let společně s Vaczechem.

www.vaant.cz/




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO