CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

DJ Wich


Kategorie: Djs
Styly: , hip hop


DJ Wich, občanským jménem Tomáš Pechlák, je jedním z nejslavnějších a nejúspěšnějších DJů a producentů česko-slovenské hip-hopové scény. DJingu se začal věnovat v roce 1998.

Tomu všemu však předcházelo seznámení s Indym a LA4, kdy spolu v roce 1993 začínali všichni na pražské graffiti scéně. V roce 1998 vzniká skupina Indy a Wich, kde Indy působí jako raper a Wich jako producent. Často spolupracují s raperem LA4 (také jako Lavor, Lafor nebo Gizmo), který se objevuje i na jejich vystoupeních.

V roce 2002 vychází debutové album My3, které sklízí úspěchy dodnes. O dva roky později, tedy v roce 2004, vydává Wich producentské album Time Is Now, na kterém se objevuje řada jak českých, tak zahraničních hostů. Další album Hádej kdo... bylo nominováno na cenu Anděl 2006. O rok později vychází ve spolupráci s Nironicem deska The Chronicles of Nomad.

V roce 2008 vydává Wich producentskou desku The Golden Touch, na které se objevují zahraniční hosté jako Lil Wayne, Talib Kweli, M.O.P, Kurupt a další...

O rok později Wich spojuje své síly s Hi-Defem a vzniká tak další album Human Writes, na kterém jsou kromě Hi-Defa k slyšení také Gigi Gabor a Rasco.

V říjnu roku 2010 vychází Wichovi další producentská deska, tentokrát s jedním ze členů formace Cali Agents - Rascem. Na desce se objevuje řada známých lidí jako slovenský raper Rytmus, Planet Asia, Hi-Def, Nironic a Guilty Simpson.

31.5.2011 vyšla další, v pořadí druhá, společná deska kolaba DJ Wich a Nironic. Jedná se o volné pokračování předchozí desky DJ Wich presents Nironic: The Chronicles of a Nomad. Její název je Nomad 2: The Long Way Home a ke slyšení je na ní celkem 21 tracků včetně skitů. Hosté jsou Rasco, David Deyl, C Monts, Hi-Def, LA4, Ektor, Vladimir 518, Majk Spirit a Sixin. Vyšla pod PVP labelem.

Wich se pro kvalitu a rozmanitost svých beatů stává žádanějším a žádanějším. Jeho produkce se objevuje na albech předních českých a zahraničních raperů. Z těch českých je to například Orion, Hugo Toxxx, W518, LA4 a z těch zahraničních Rasco, Rytmus, H16, Vec, Nironic a další...

Wich pro své fanoušky dělá živé přenosy přímo ze studia (tzv. DJ Wich Live TV), kde je k vidění spousta raperů. Živě tak uvidíte nahrávání tracků, rozhovory a pokud máte nějaký dotaz, můžete se Wiche zeptat v chatu. Jednou za čas se objeví soutěž o věcné ceny. Přenosy jsou k vidění na ustreamu.

A aby toho nebylo málo, byla vytvořena i kolekce oblečení pojmenovaná Golden Touch Wear.

Vytvořil hudbu k filmům Gympl a Ulovit Miliardáře, který měl premiéru 1. října. V režii Tomáš Vorel.

DJ Wich získal i řadu ocenění:
2001 - Cena Anděl - DJ roku
2002 - Dance Music Awards - My3 - Nejlepší album roku
2004 - Hudební ceny Óčka - Time Is Now - Nejlepší Hip Hop/R'N'B album roku
2004, 2005, 2006, 2007, 2008 - Žebřík Music Awards - DJ roku

Info (zdroj): www.facebook.com/djwich.goldentouch




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO