CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

Vec (sk)


Kategorie: Bands
Styly: , hip hop

Umělecká dráha tohoto rappera, producenta a DJe by se dala shrnout do dvou slov – obrovský talent. Se svou kapelou Trosky (na začátku devadesátých let si říkali Crabb & Sickle Syndicate) vydal desku na major labelu už v roce 1997, tedy době, kdy v Čechách vydávali pouze Chaozz a na Slovensku až na JSS nikdo.

Deska Trosky se stala naprostou klasikou, přecházela jí pouze účast na Zvucích ulice, legendárních kompilacích a singl Tozmemi byl prvním rapovým trackem ve slovenštině vydaným na vinylu. Pecka Čakám na deň byla rovněž na kompilaci East Side Unia 1.

V roce 2000 udělal Vec mixtape  Sub Beats Mixx, který je dnes už raritkou. O rok později vyhrál československou DJskou soutěž DMC a neztratil se ani na světovém finále v Londýně.

Poslední věcí od Trosek byl vinyl singl Atmo rytmo/Akože repery a remix Atmo rytmo na kompilaci East Sie Unia 2. Po té se Vec vydává na sólo dráhu, jeho tracky najdete napříkald na From Amsterdam To Praha, vydává vinyl singl Taxa mi to páčí/Si sereš do huby (feat. Kontrafakt), remixuje Naší Věc, produkuje pro H16, Moju Reč a další, hostuje na albech Indy a Wichovi, Kontrafakt, a mnoha dalším.

V roce 2005 vychází jeho vynikající deska Dobré ráno, dál koncertuje, hraje jako DJ, produkuje pro homies, objevuje nové talenty a pomáhá jim nahoru, hostuje na nahrávkách slovenským i českým umělcům.
zdroj: www.nejbr.cz




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO