CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

U-Prag


Kategorie: Bands
Styly: alternative , electronica

Náš projekt U-Prag vznikl na základě experimentování s elektronickými základy v kombinaci s živými nástroji v první polovině 60. let pod názvem “U Prahy”. Vzhledem k tomu, že nás v té době nikdo neposlouchal, nechali jsme se zmrazit. Rozmraženi jsme byli až na podzim roku 2002, změnili jsme název na modernější “u-prag” a od té doby se datuje počátek novodobé historie kapely.

Bio

Skupina U-Prag je zavedenou součástí české elektro-instrumentální taneční scény, kde působí od podzimu 2002. Svým originálním muzikantským přístupem a energií nabitými koncerty si tato pětičlenná pražská formace získala široký okruh publika i uznání od renomovaných hudebních časopisů, jejich singly hrají kvalitní česká rádia a pravidelně koncertují po vyhlášených pražských a mimopražských klubech a festivalech. Jejich koncerty jsou tradičně spojeny s řadou vystupujících djs, vjs a jiných umělců. V listopadu 2007 U-Prag oslavili své 5. narozeniny v naplněném pražském Paláci Akropolis, kde byl zároveň představen premiérový klip a dokumentární komedie o kapele „U.P.R.G.“ od Martina Koppa.

V březnu 2009 jim po řadě singlů vychází na labelu SubPub debutová deska “44 thousand actors”, na níž se kromě hostujících zpěvaček Eriky Fečové (Navigators), Radky Slukové (ex-Gang ala basta) či výrazného MC Skivera J podíleli také fotograficky “petru3ka” či graficky Zuzka Mertlíková. Mix a mastering desky je dílem Ecsona Waldese.

U-Prag jsou:

Šimon Dvorský - vokály, samply, programování

Tomáš Lacina - basa

Milan Broum - elektrická kytara

Daniel Petkevič - violoncello, perkuse

Honza Stiborek - perkuse

u-web: http://u-prag.cz
 




www.myspace.com/uprag

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO