CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

the Spankers


Kategorie: Bands
Styly: , ska soul ,

Kapela The Spankers se do své současné podoby zformovala během roku 2008. V lednu se k nám připojila bývalá členka ska-punkových Discoballs, zpěvačka a frontmanka Tereza Krippnerová, a také bývalý trumpetista Discoballs a ska-jazzových Green Småtroll Josef Počepický. Dechovou sekci doplnil moravský trombónový mág a matematicko-fyzikální vědec Lukáš Schmiedt. V průběhu letních prázdnin pak vtisknul konečnou podobu současným The Spankers příchod profesionálního hudebníka a středně pokročilého bubeníka Martina Kuzmy. Společně s původními členy tak všichni vytvořili ansámble čítající osm hráčů:

 bubny: Tomáš Knotek         trumpeta: Josef Počepický

basa: Matěj Vašků              saxofon: Přemek Zajíček

klávesy: Ádoš Novotný       trombon: Lukáš Schmiedt

kytara: František Albrecht   vokál: Tereza Krippnerová


Přestože The Spankers živě vystupují teprve několik měsíců, mají za sebou již několik velmi úspěšných koncertů. V červenci 2008 si na pražském Subculture Festu zahráli vedle legend světové ska-punkové scény, jako jsou kapely Misfits, The Hotknives či Mad Sin. V srpnu téhož roku odehráli The Spankers svůj první velký koncert v rámci večerního programu rockově laděného festivalu Trutnov. Podzmní a zimní měsíce kapela tráví koncertováním po klubech nejen v českých a moravských městech ale i v zahraničí.

 Zvuk The Spankers v sobě skrývá rytmickou variabilitu kombinující prvky původně černošských hudebních stylů (funku, swingu a latiny), což společně s pulsujícím ska-beatem dotváří tanečně laděný mix, který přirozeně doplňují nápadité dechové melodie a charismatický projev a nezaměnitelný hlas zpěvačky. Celkově tak The Spankers přinášejí na českou ska-scénu nový a neotřelý hudební projev, který by měl být dostatečně přitažlivý pro široké posluchačské vrstvy a zároveň by neměl urazit ani posluchače náročnější.

http://bandzone.cz/thespankers 
http://www.myspace.com/thespankers

 




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO