CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

Obří broskev


Kategorie: Bands
Styly: indie-rock

Obří broskev:
- Canny
- Marek Čermák
- Tomáš Obermajer
- Olga Königová
- Pavel Zlámal 
- Jaroslav Zlámal
- Ondřej Zátka

17.listopadu 1994 odehrála svůj první oficiální koncert hudební skupina, složená povětšinou ze studentů českolipského Gymnázia. O tři roky později, v roce 1997 se po mnoha personálních změnách její sestava ustálila a kapela si vybrala jméno obří broskev.

Inspirace fantaskní knihou Roalda Dahla není jistě náhodná. Prvky jakéhosi dětského poetična, odkazů na archetypální pohádkové motivy, se nezřídka objevují v českých textech zpěváka a kytaristy cannyho, ostatně název debutového cd - vybrané scény z dětského snu napovídá mnoho.

Kapela během koncertování po severních čechách získávala zkušenosti, vlastní zvuk, a pomalu se rozšiřující posluchačskou základnu. Charakteristickým znakem „brosq“ se postupně staly silné, melodické skladby oscilující mezi popem a alternativním rockem, takové, které se objevily i na maxisinglu Přichází po špičkách(vlastním nákladem r.2003).

Ten už kapela propagovala na koncertech v Praze, kde předskakovala kapelám Druhá Tráva či Secretion zpěvačky Lenky Dusilové, a kde od listopadu 2003 do května 2004 pracovala na albu, které vychází 16.listopadu.2004 u společnosti Good Day Records.

 Kromě základního tria (canny, Čermák, Obermajer) můžete na nové desce slyšet hosty, mezi kterými nechybí právě Lenka Dusilová (na jejím posledním albu Spatřit Světlo Světa se canny textařsky podílel), kytarista Maťo Mišík(zároveň i spolutvůrce obalu CD), baskytarista Marek Zelený či multiinstumentalista Luboš Malina, známý například z "domácí" Druhé Trávy.

 Od jara roku 2005 se jako pravidelní koncertní hosté kapely objevují: saxofonista a klarinetista Pavel Zlámal, kytarista Vojtěch Holub a zpěvačka a klavíristka Olga Königová.

V průběhu léta a zimy odehrála broskev sedm koncertů se zpěvačkou Anetou Langerovou. Na těchto vystoupeních ji shlédlo přes 20 000 diváků.

 16. května 2006, rok a půl po vydání debutu vyšlo u Championship Records bezejmenné třískladbové EP, které obsahuje tracky Řezníkova žena, Hlavně že jí chutná a Hlídám těkavou. Autorkou poslední písně je Olga Königová a z původních hostů se stávají právoplatní členové kapely.

Skladba Řezníkova žena vyšla na kompilaci Frühling Feeling vydavatelství Championship Records, Hlavně že jí chutná pak na CD časopisu Filter (9/06) a Soundczech 12 časopisu Report (9/06).

 30. října 2007 pokřtila kapela na koncertě v Rock Café CD nazvané RMX. Skládá se z remixů minulého EP.

 V roce 2007 a 2008 kapela natáčela s producentem Dušanem Neuwerthem album nazvané Potápěči, které vyšlo 10. 4. 2008 u společnosti Championship records. O kapele se mluví zase o něco víc, k písničce Do Děčína vzniká videoklip jehož hlavní postavou je maskot Opičí kluk. Podzim 2008 a jaro roku 2009 stráví broskev s opičákem na Do Děčína tour, během kterého poprvé objede celé čechy a moravu a které vrcholí 15. 1. koncertem v Akropoli.

V průběhu turné se ke kapele přidává trumpetista Jaroslav Zlámal a saxofonista Ondřej Zátka. 14. 3. v klubu Progres v České Lípě naopak odehraje poslední vystoupení s kapelou kytarista Vojtěch Holub.




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO