CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

Latafia


Kategorie: Bands
Styly: , progressive-rock

Trojice mladých hudebníků - kytaristů, Lukáš Schröder, Tomáš Jančařík a Luboš Ševeček, spolu začala hrát v roce 2002. Lukáš a Luboš absolvovali kytarovou školu u Aloise Menšíka, přičemž Lukáš dál pokračoval ve studiu hry na kytaru jako člen Moravia Guitar Consortu. Tomáš je samouk. V té době společně jamovali, z čehož brzy vzešel impuls k založení kapely - Nehty.
Vlivem ztráty technického zázemí se činnost kapely po čase prakticky zastavila. Zakládající trojice přesto dále společně zkoušela, takže mezi sebou neztratila osobní ani hudební kontakt.


V roce 2004 se původní trojice seznámila s bubeníkem z dnes již neexistující skupiny Head Injury Františkem Elfmarkem. Již pod novým názvem - Latafia - začali muzikanti zkoušet. Stále se jim ale nedařilo najít pátého člena, který by obsadil post zpěváka. Po nacvičení několika instrumentálních skladeb se kapela rozhodla, že se představí širšímu publiku i bez zpěváka. Během svého působení vystoupila jak s kapelami z okolí Uh. Hradiště (Samuel Stain, Mistake, Anitokok, Aparty, Clown ARMY atd.), tak i se zahraničními sestavami MOONLIT SAILOR (SWE) nebo HOTEL AMBIENT (GER/ITA). Po složení a nacvičení asi desítky skladeb se kapela v červenci roku 2009 rozhodla nahrát Promo CD ve studiu Šopa u zvukového mistra Standy Valáška. Post zpěváka měli obsadit hosté. Jedním z nich měl být také Petr Hahn, který měl původně nazpívat jednu až dvě skladby. Již po první skladbě se však ukázalo, že právě Petr je tím chybějícím pátým členem, kterého Latafia dlouho hledala, a pětice muzikantů se dohodla na dlouhodobé spolupráci. Na albu se nakonec představí pouze dva hosté – Marie Adamová (Lav-Lav) a Jamie (Made by Zero). Zbylých šest skladeb nazpívá nový člen kapely Petr. Oficiálně byla promo deska představena v prosinci roku 2009 na serveru Bandzone.cz.


V roce 2008 založila kapela Latafia společně se skupinou Your Choice občanské sdružení Přátelé zpětné vazby. Společně s Klubem kultury Uh. Hradiště stála Latafia u vzniku projektu pro podporu mladých rockových kapel RockGangParty, která si klade za cíl pravidelně předvádět živou produkci začínajících skupin. Více na www.klubpzv.cz


bandzone.cz/latafia

www.myspace.com/latafiamusic




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO