CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

Elysium


Kategorie: Bands
Styly: , metal

Skupina Elysium pochází z Týnce nad Labem a její vznik se datuje k roku 2003. Po nalezení posledního pilíře kapely, a sice zpěvu, na podzim po 4 zkouškách předskakují před kapelou Debustrol.
Již v březnu 2004 vydávají svě první demo se třemi písněmi a ke konci téhož roku nahrávají zvůj debut Curiosity v Břežanském studiu Steep Forest. K tomuto CD kapela nahrává videoklip k skladbě Slaughter of the innocent.
Rok 2006 byl ocejchován personálními změnami. Přidává se jedna kytara a probíhá obměna postu zpěvu. To bylo podnětem pro tvorbu materiálu pro nové CD Private Hell,jež bylo vydáno v roce 2007 a k němuž byl natočen videoklip ke skladbě Pathetic dawn. Kapela poskytuje rozhovory v rádiích jako RockMax a Beat a téhož roku pořádá první festival s názvem Týnecký Mazec.
Rok 2008 přináší bohaté koncertování a tvoření nových písní, začíná příprava na nové CD. Dobrým úspěchem se dá považovat, že se Elysium probojovala do nejlepší desítky (ze 150) kapel jako předskokani Iron Maiden.
Během léta 2009 kapela nahrává ve svém studiu v Týnci nad Labem další materiál. O finální mix a mastering se postaral Pavel Hejč (kytarista kapely Vitacit) v pražském Professional sound studiu. Fošna dostala název Nine ways to leave a v září 2009 vyšla jako příloha hudebního magazínu Pařát. Následuje několik rozhovorů na českých rádiích a představení kapely na TV Óčko v pořadu Mad House. Kapela si zahraje i mimo Čechy.
Začátkem roku 2010 se stávají kytaristé Elysium členy Schecter Community CZ/SK. Na jaře oznamuje svůj odchod z kapely bubeník Vašek Paštyka a v létě ho nahrazuje Pepa Spudil. Kapela jede dál a v zimě se uskuteční Schecter Tour 2010 po českých klubech.

bandzone.cz/elysium



Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO