CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

Dÿse (ger)


Kategorie: Bands
Styly: , noise rock

Dÿse je německé experimentální noise-rockové duo, v jejich hudbě ale jako koření funguje i jazz, beat-box, pop a blues, to vše zahrané jen na bicí a kytaru s nakažlivou porcí energie a odevzdání se věci...
 
Kapela se zformovala v roce 2003 a získala jméno po motelu Dysecatmotel v Amsterdamu, kde se oba hudebníci poprvé setkali. Dÿse odstartovali jako opilecký boční projekt, ve kterém Jari van Gohl (bicí) a André Dietrich (kytara) hledali zábavu a experimenty. 
Psaní songů bez limitů a očekávání vedlo k trilogii 7 palcových singlů. Honig (2004), Aga Ragnag (2005) a Houthakkertje (2006). Po velké tour se kapely ujalo vydavatelství Exile on Mainstream, pod jehož křídly vyšla legendární eponymní deska Dÿse a v roce 2009 druhé album Lieder Sind Brüder der Revolution, po pětileté odmlce pak následovala vynikající placka Das Nation na Cargo records a loňská Single compilation u Major Label.

Dÿse převrství, co jim stojí v cestě  přívalem breaků, riffů i melodií a výštěky textů převážně v němčině, s výhybkami ke španělštině, francouzštině a angličtině, stejně jako v hudbě ani v textech nás neušetří- na přetřes přijdou témata sociálního vykořenění, autonehod a drogových excesů..

www.facebook.com/dyse.band/ 

dyse-band.de/ 



Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO