CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

Brain


Kategorie: Bands
Styly: , rock´n´roll

....na troskách třech nedoceněných jihočeských kapel vzniká na podzim léta páně 2006 sebevědomá sebranka čtyř oceňovaných jihočeských mladíků nesourodého hudebního cítění a náboženských názorů.
Po krátké hudební i myšlenkové asimilaci však začínají nacházet společnou řeč a spojují těžko spojitelné složky do jednoho celku. Vznikají první rakenroly založené na 60. letech,
říznuté cobainovskou šťávou, obalené eddievedderovskou poetičností, okořeněné strokesovskou hravostí a podložené ironmaidenovskými sypačkami. Nad tím vším vévodí jemný melodický zpěv a la Christina Aguilera.
Po vydání dema "Che Guevara, Robin Hood" a prvním koncertě 9. 2. 2007, začínají kanonýři z Drain pomalu znehodnocovat česká podia, především v jihočeských a pražských klubech.
Následuje naivní účast na několika hudebních soutěžích s menšími či většími úspěchy a vznik nových písní. Zpěvák Daniel se konečně pomalu odpoutává od Christiny a začíná nacházet vlastní identitu.

V březnu 2008 přichází na post baskytaristy Michal L. Hořejší, člen jediné jihočeské doceněné kapely, již poznamenaný špínou šoubyznisu a zběhlý v pouličních šarvátkách.
Chytráci z Drain tedy vyrážejí plni nadějí na svou první celorepublikovou tour, trefně nazvanou "Higher than my Ego Tour", během které získávají nové zkušenosti: Okusí pohodlí předních pražských klubů,
náklonnost několika jejich oblíbených kapel a médií, nenáklonnost několika brněnských amatérských boxerů a v neposlední řadě se začínají věnovat moderní defenestraci, která je jim od té doby útěchou a zábavou na mnoha místech. Během léta 2008 si také konečně užijí festivalovou náladu, nahrávací euforii u Ludi Špilauera a plni entusiasmu chystají malé turné po Čechách s londýnskou kapelou.

Na podzim tedy Draini ochutnají kouzlo bristkého indie rocku v podání The Foxes, westernové psychedelie na společném koncertě s gangem Kill the Dandies! a Daniel po budějovickém koncertě s kámošema Lindy Perry dovádí k dokonalosti své schopnosti v moderní defenestraci.
Prosinec přináší další změnu v personálu a místo Kocoura Koldy se kytary ujímá Makeup, se kterým se kapela vydává na své druhé českomoravské turné k nově vydanému EP "Saliva Waterfall". Makeup ovšem fyzicky ani psychicky nezvládá přehnané rumové tempo nastolené zbytkem kapely a navždy v pokoji odchází.
Tato událost zbylou trojici pobídne k zamyšlení a přehodnocení své současné mentality, načež se uzavírá hluboko do svých niter, přearanžuje písně pro jednu kytaru a pokračuje po třech,
což se ukazuje jako příjemná změna… a muzika tím dostává novou tvář.

 
Daniel - zpěv, kytara
(spí s rybama)
 
Michal L. Hořejší - baskytara
(znalec poměrů)
 
Kudli - bicí

(akademik)




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO